6 Cara Atasi Masalah Kentut Vagina Supaya Solat 5 Waktu Lebih Sempurna ~ Akak Terlajak Laris

Friday, 17 March 2017

6 Cara Atasi Masalah Kentut Vagina Supaya Solat 5 Waktu Lebih SempurnaBagi mereka yang belum pernah mengalaminya, mungkin anda akan memikirkan bahawa perkara ini adalah suatu yang remeh sahaja. Tetapi, bagi wanita (biasanya yang sudah berkahwin dan melahirkan anak), masalah ini pastinya pernah menimpa anda. 

Lebih-lebih lagi ketika solat, nak sujud, nak bangun dari sujud, dan hampir setiap pergerakan dalam solat menyebabkan angin tersebut keluar. Keadaan ini amat mengganggu ibadah solat setiap waktu dan setiap hari.

Caranya ialah..

1. Mengamalkan senaman Kegel.
Ia juga dikenali sebagai senaman kemut untuk memperkuatkan otot di sekitar alat sulit.


2. Sentiasa memastikan alat sulit bersih. 
Cuci dan bersihkan alat sulit dengan baik dan pastikan ianya tidak selalu lembab. Amalkan juga pemakaian pantyliner. Menjaga kebersihan alat sulit akan dapat membantu mengelakkan jangkitan mikroorganisma.

3. Memakai seluar dalam yang tidak terlalu longgar dan masih mampu membenarkan udara keluar masuk.

4. Gunakan pencuci alat sulit wanita yang sesuai.
Disarankan untuk menggunakan air rebusan daun sireh kerana khasiat sireh yang turun temurun terbukti mengatasi masalah kentut vagina.

5. Tempoh 100 hari selepas bersalin adalah tempoh yang sebaiknya suami isteri melakukan hubungan intim selepas habis berpantang. Suami dan isteri perlu sepakat. Tempoh ini akan membantu mengatasi masalah faraj longgar.

6. Elakkan makanan yang bersifat sejuk dan menjalar
Faktor pemakanan yang makan ikut selera juga adalah satu punca utama masalah faraj longgar dan kentut faraj. Ibu berpantang memerlukan makanan yang seimbang, termasuk sayur-sayuran. Akan tetapi perlu diingat, jangan diambil sayuran bersifat sejuk dan menjalar seperti kacang panjang, bayam, timun batang dan sebagainya.

Sayuran sejuk dan menjalar boleh menyebabkan faraj berair dan rasa becak yang tidak selesa.

Amalkan sayuran seperti sawi, lobak merah dan brokoli yang lebih bersifat sederhana.

Sumber: cantiksihatcorner

Perawan Herba Wash bertindak membersih, mengelakkan jangkitan bakteria penyebab bau yang kurang menyenangkan serta mengatasi masalah di bahagian feminin wanita.


Harga: RM19.90
Order online, hubungi: 019 205 5680
Share:

0 comments:

Post a Comment