Gigi anda kuning??? Cuba sapukan dan gosokkan 5 jenis buah ini di gigi yang kuning. Pasti berkesan untuk putihkan gigi. ~ Akak Terlajak Laris

Wednesday, 17 May 2017

Gigi anda kuning??? Cuba sapukan dan gosokkan 5 jenis buah ini di gigi yang kuning. Pasti berkesan untuk putihkan gigi.

Gigi anda kuning??? Cuba sapukan dan gosokkan 5 jenis buah ini di gigi yang kuning. Pasti berkesan untuk putihkan gigi. Selamat mencuba!!

Untuk urusan gigi putih, pasta gigi tak selamanya boleh dipercayai. Terdapat banyak jenis buah yang yang boleh digunakan untuk memperoleh gigi sihat serta putih. Caranya pun mudah, cuma dengan sedikit urutan, hasilnya bakal buat tercengang. Buah apa saja itu?

1 Strawberi

Buah berwarna merah serta berbiji lembut ini iaitu makanan terbaik di dunia untuk bikin gigi anda putih. Sebab, asid semula jadi bertindak sebagai agen pemutih untuk gigi.

2 Pisang 

Kulit pisang kaya akan kalium serta magnesium. Ke-2 sifat ini baik untuk kesihatan serta menolong memutihkan gigi anda.

3 Kulit limau 

kulit limau mempunyai kandungan d-limonene dalam jumlah tinggi. Elemen ini boleh menolong menghilangkan noda apa pun dari gigi anda. Yang perlu anda lakukan iaitu mengurut gigi serta gusi dengan kulit jeruk 2 x dalam satu hari untuk hasil yang sempurna.

4 Nanas 

Buah berkulit tajam ini juga dikenali sebagai buah terbaik untuk urusan gigi putih. Buah berwarna kuning ini mengandungi enzim bromelain ampuh untuk menyingkirkan noda pada gigi.

5 Epal 

epal hijau mempunyai asid malat yang boleh menolong memutihkan gigi. Jadi, bila anda mahukan gigi putih secara semula jadi, pilihlah epal hijau sebagai makanan ringan anda.

Mudah-mudahan Bermanfaat

Sila hubungi 0132334133

Share:

0 comments:

Post a Comment