Hilangkan Kesan Selulit Dengan Bahan Semulajadi Ini & Kesannya Seawal 3 Hari ~ Akak Terlajak Laris

Tuesday, 11 July 2017

Hilangkan Kesan Selulit Dengan Bahan Semulajadi Ini & Kesannya Seawal 3 Hari

Image result for stretch marks

Ibu hamil sangat terdedah terkena stretch mark kerana kulit mengalami peregangan selama kehamilan. Biasanya stretch mark akan mula timbul apabila si ibu mengandung di usia 4-5 bulan dan timbulnya stretch mark juga disertai oleh rasa gatal. Namun bagi si ibu yang mempunyai kulit yang anjal hal ini tidak akan memberi kesan kerana stretch mark normalnya akan hilang sendiri, namun pada beberapa menghilangkan stretch mark selepas melahirkan kes stretch mark pada perut tidak boleh hilang selepas melahirkan bahkan kekal. Sampai saat ini walaupun masih jarang produk yang terbukti dapat menghilangkan stretch mark. Maka dari itu, Ibu hamil sebaiknya mencegah terjadinya stretch mark selama kehamilan.

Selain sering terjadi di ibu hamil, stretch mark biasanya juga dicetuskan oleh penurunan berat badan yang terlalu ketara, gemuk tiba-tiba menjadi kurus kerana melakukan diet.

Bagi anda yang sedang hamil supaya selepas melahirkan tidak terjadi Stretch Mark pada perut, tidak ada salahnya untuk mencuba cara-cara ini.

Whatsapp-0132334133


Jaga Keanjalan Kulit Badan

Menghilangkan stretch mark selepas melahirkan Caranya dengan meningkatkan keanjalan kulit, melalui makan-makanan berupa buah-buahan dan sayur-sayuran yang mengandungi vitamin E sertamemperbanyak

Usahakan kulit tubuh tetap lembab

Untuk menjaga agar kulit tetap lembab gunakanlah minyak zaitun atau baby oil atau losyen khusus untuk kulit atau juga boleh menggunakan krim khas untuk rawatan stretch mark yang dijual dipasaran.

Elakkan menggaru perut

Pada masa kehamilan biasanya perut akan sering terasa gatal. Tapi sebaiknya hindarilah menggaru perut menghilangkan stretch mark selepas melahirkan kerana akan menyebabkan terjadinya stretch mark. Luka bekas garukan pada perut Ibu hamil akan membekas dan cenderung susah dihilangkan.

Bagaimana cara menghilangkan stretch mark selepas bersalin?

Rawatan khusus selepas melahirkan jika stretch mark masih juga muncul adalah usahakan anda merawat kulit tersebut dengan menyapu jenis minyak alami, seperti: minyak zaitun atau minyak cendana pada perut atau permukaan kulit badan lain yang terkena stretch Mark seperti lengan, paha, ataupun punggung.

Selain cara tersebut diatas, anda juga boleh menggunakan cara alami menghilangkan Stretch Mark seperti:Lemon


Menghilangkan stretch mark selepas melahirkan Kandungan hydroxide acid glycolic acid yang terdapat dalam buah lemon bermanfaat baik untuk mengatsi stretch mark, selain itu buah lemon juga bermanfaat untuk membantu mempercepatkan proses pertumbuhan semula sel-sel kulit baru dan mengangkat sel kulit mati dalam tubuh. Adapun caranya hanya dengan memberlah atau menghiris buah lemon kemudian disapu ke kawasan kulit yang terkena stretch mark. Lakukan sampai stretch mark anda hilang.

Lobak

Siapkan lobak merah secukupnya kemudian parut atau blander, setelah halus gunakan sebagai topeng lobak kemudian ditampal ke bahagian tubuh yang terkena stretch mark.

Lidah Buaya

Menghilangkan stretch mark selepas melahirkan Tumbuhan yang satu ini memang tak boleh diragukan lagi untuk rawatan kulit, dan salah satu manfaat yang boleh kita ambil dari Lidah buaya adalah untuk mengatasi stretch mark di kulit. Adapun caranya adalah dengan menyapu masker lidah buaya kearea kulit yang terkena stretch mark, cara ini termasuk cara paling selamat dan boleh dikerjakan hingga 3 kali dalam setiap harinya.

Sumber : Nak bebel
Share:

0 comments:

Post a Comment