Sebulan sebelum serangan jantung, badan anda akan memberi 8 tanda amaran ini. ~ Akak Terlajak Laris

Thursday, 6 July 2017

Sebulan sebelum serangan jantung, badan anda akan memberi 8 tanda amaran ini.

Sebulan sebelum serangan jantung, badan anda akan memberi 8 tanda amaran ini.

Image result for serangan jantung

Berikut adalah 8 tanda-tanda penting yang mungkin berlaku satu bulan sebelum serangan jantung yang boleh meningkatkan kadar survival seseorang dan diperakui betul.

1. Kira-kira sebulan sebelum, lemah badan luar biasa adalah gejala utama yang terhasil daripada kekurangan aliran dan peredaran darah.

2. Apabila terdapat kekurangan aliran darah, pening adalah satu lagi gejala yang tidak boleh dipandang ringan. Kekurangan peredaran memberi kesan kepada aliran darah ke otak yang boleh menyebabkan rasa pening.


3.Berpeluh sejuk adalah satu lagi isyarat bahawa badan anda boleh berada di bawah tekanan. Tanpa aliran darah yang mencukupi, badan anda mungkin merasa lembab dan dingin, sejuk, dan tidak sihat.


4. Jika anda mengalami sakit dada, atau sakit di bahagian-bahagian badan anda seperti lengan, belakang dan bahu, anda perlu untuk mendapatkan rawatan perubatan secepat mungkin.


5. Ramai mangsa serangan jantung juga mengalami gejala sejuk atau selesema sebulan sebelum penyakit mereka.

Sila hubungi 013 2334133


6. Keletihan yang berterusan adalah satu lagi petunjuk yang kuat bahawa badan anda sedang mengalami kekurangan bekalan darah. Apabila ini berlaku, badan anda mengalami ketidakselesaan
kesukaran menjana aliran darah.


7. Sesak nafas adalah satu lagi gejala utama yang perlu diambil perhatian apabila meramalkan serangan jantung. Dengan setiap otot yang memerlukan oksigen dan aliran darah yang mencukupi, begitu juga paru-paru anda. Apabila jantung anda  bermasalah, paru-paru anda secara semulajadi akan terjejas dan biasanya menunjukkan tanda-tanda melalui kesukaran bernafas.


8. Tanda-tanda penting lain termasuk loya, masalah pencernaan, pedih hulu hati atau sakit perut.
Sekiranya anda mengalami tanda-tanda tersebut. anda perlu cepat mendapat rawatan awal, untuk mengelakkan berlaku lebih teruk lagi.

Sumber:http://onlinenativenews.com/one-month-before-heart-attack-your-body-will-warn-you-with-these-8-signs/

Share:

1 comment: