Anda Mengandung Tapi Anda Tidak Sedar. Mungkin Simptom Simptom Ini Boleh Jadi Petanda? ~ Akak Terlajak Laris

Monday, 13 November 2017

Anda Mengandung Tapi Anda Tidak Sedar. Mungkin Simptom Simptom Ini Boleh Jadi Petanda?

Image result for gambar pregnancy test

Anda anda hamil? Ini persoalan yang sukar sebenarnya. Ada tanda perubahan  kehamilan ini yang tidak dirasai oleh  wanita lain dan hanya disedari setelah mereka mula mempunyai beberapa gejala berikut:

Apakah Simpton-Simpton Mengandung?

Haid lewat waktu atau terlepas kitaran haid asal.
Terasanya sakit pada dada dan puting sedikit gelap dan bengkak.
Terasa sakit.
Perasaan hendak muntah menjadi-jadi.
Berasa amat letih walaupun tidur yang cukup.
Mula mengidam sesuatu yang tidak pernah terfikir.
Sangat kurang selesa dengan bauan asap rokok dan busuk Lebih beremosi dan terasa ingin menangis lebih daripada kebiasaan.
Walaupun bagaimanapun, perlu diingatkankan, kita mudah terkeliru dengan tanda-tanda awal kehamilan (sakit dada, rasa sedikit terganggu) . Lebih-lebih lagi apabila perasaan ingin hamil itu tinggi, menyebabkan apabila gejala ini berlaku kita meninggikan harapan tersebut. Kesannya kita berasa kecewa apabila ianya adalah sebaliknya.

Terlepas Haid

Terlepas haid adalah tanda yang paling jelas bagi ramai wanita bahawa mereka sedang hamil. Tetapi perlu ingat, kadang-kadang  terdapat sebab-sebab lain mengapa haid itu tidak datang pada kitarannya. Faktornya mungkin seperti tekanan, mengambil ubat-ubatan tertentu, contohnya pil, dan penyusuan.

Tetapi jika tempoh anda lewat atau lebih cepat daripada kebiasaan dan anda telah mengadakan hubungan seks akhir-akhir ini, nampaknya anda perlu melakukan ujian kehamilan untuk mengesahkannya. Bagaimanakah pula simpton kehamilan untuk anda?
Share:

0 comments:

Post a Comment