Cuba 4 Tips Berkesan Ini Untuk Hilangkan Dagu Berlapis ~ Akak Terlajak Laris

Friday, 2 February 2018

Cuba 4 Tips Berkesan Ini Untuk Hilangkan Dagu Berlapis


Dagu berlapis paling tidak disukai oleh ramai orang terutamanya kaum wanita. Ia menampakkan ada sudah kegemukkan.  Ada solusi untuk anda menghilangkan masalah dagu berlapis ini. Cuba 4 tips dibawah ini inshaallah berkesan.

1. Jangan Tidur Siang
Tidur siang boleh menyebabkan muka kita sembab, wajah akan kelihatan “bengkak” dan membuatkan anda kelihatan berisi. Dagu akan mula berlapis jika sering tidur siang.

2. Urutan dibahagian Wajah
Urut wajah setiap hari untuk mengatasi lebihan lemak di bawah dagu. Caranya, dongakkan kepala, perlahan-lahan urut bawah dagu (dari leher menghala ke dagu). Urutan yang betul boleh melancarkan perjalanan darah dan boleh jadikan dagu anda runcing.

3. Pemakanan yang seimbang
Elakkan makanan yang berlemak yang boleh buatkan badan anda naik. Bentuk wajah akan turut terkesan apabila berat badan anda naik. Rata-rata wanita yang berbadan gempal mempunyai dagu berlapis.

4. Masker putih telur
Putih telur boleh menganjalkan kulit, caranya oleskan wajah dengan masker putih telur yang dicampur dengan perahan lemon. Amalkan tips ini seminggu 2 kali, InshaAllah bahagian dagu akan menjadi tegang dan halus.

Share:

0 comments:

Post a Comment