Petua Susutkan Berat Badan & Kuatkan Lutut Dengan 3 Buah ini ~ Akak Terlajak Laris

Monday, 5 March 2018

Petua Susutkan Berat Badan & Kuatkan Lutut Dengan 3 Buah ini


Lain orang lain caranya. Ada yang gemar mengambil suplemen untuk kurus dan sihat. Sesetengahnya lagi suka mengamalkan petua organik iaitu tudak menggunakan bahan kimia seperti sayur dan buah buahan.

Apa ada pada tiga buah ini? Jom baca!

Cara susutkan berat badan

Langkah 1.

Makan epal HIJAU atau minum jusnya tiap-tiap hari sekurang-kurangnya satu biji sehari selama seminggu.

Tujuannya untuk membuang lemak visceral (lemak yang terdapat dicelah-celah otot perut) dan untuk mengikis lapisan kanji tepung gandum dan sisa-sisa makanan yang lain dari dinding usus. (Gandum yang terdapat sekarang mengandungi bahan kimia. Bahan kimia itulah yang menyebabkan warna asalnya bertukar daripada kuning menjadi putih dan boleh menyebabkan kanser usus).

Ingat: Kalau dimakan mentah, epal boleh dimakan bersama-sama makanan lain. Tetapi kalau jus, ia tidak boleh disulami dengan makanan lain kecuali setelah berlalu 15-20 minit.

Langkah 2. 

Selesai yang diatas, makanlah pula buah LEMON atau minum jusnya 1 biji sebelum sarapan ATAU 1 biji sebelum tidur tiap-tiap hari untuk tujuan detoksifikasi.

Berbeza dari jenis-jenis limau yang lain, lemon bersifat asid sewaktu di luar tetapi bertukar menjadi alkali setelah masuk ke dalam badan. Lemon ini rasanya sangat masam. Untuk mengurangkan masamnya, boleh dibuat jus dan campurkan dengan madu atau buat air lemon dengan menggunakan gula perang.

Kesannya boleh dirasai dalam masa dua minggu.

Cara kuatkan lutut

Racik kacang lendir (bendi) muda nipis-nipis dan rendam dalam air panas sebelum tidur kemudian minum pada sebelah pagi sebelum sarapan. Amalkan setiap hari. Kesannya boleh dilihat dalam tempoh sebulan.

Mari kita sama-sama cuba dan bandingkan hasilnya nanti. 

Sumber: Muhammad Abdul WahabShare:

0 comments:

Post a Comment